Presseservice
Om hjemmesiden
Kontakt os
Medarbejdere
English
 

Statens Institut for Folkesundhed er partner i Røgfri Fremtid

Ingen børn og unge skal ryge i 2030.

 

Sådan lyder målsætningen i en omfattende indsats, der lanceres i dag, og som Statens Institut for Folkesundhed støtter op omkring.

 

Statens Institut for Folkesundhed er blevet partner i Røgfri Fremtid sammen med en række kommuner, skoler, butikskæder, sundhedsfaglige organisationer og mange andre.

 

40 unge begynder at ryge hver dag

 

Det er Kræftens Bekæmpelse og Trygfonden, der har taget initiativet til Røgfri Fremtid. Fælles for alle partnere er ønsket om ikke at give tobakken videre til børn og unge.

 

”Vi ved, at 40 unge begynder at ryge hver eneste dag. Det er skræmmende mange, så den kurve skal knækkes. Derfor støtter vi Røgfri Fremtid og ambitionen om, at der ikke skal være nogen børn og unge, der ryger i 2030,” siger direktør på Statens Institut for Folkesundhed, Morten Grønbæk.

 

Røgfri generation i 2030

 

Målet med Røgfri Fremtid er dels at vise, at der er mange, der vil det samme – nemlig skabe en røgfri generation, og dels inspirere alle til at gøre en indsats, dér hvor de kan. Det kan eksempelvis være ikke at ryge, når der er børn til stede. Gøre skolerne røgfri. Eller ikke sælge tobak til unge under 18 år.

 

Første spadestik til partnerskabet Røgfri Fremtid blev taget i 2016 med inspiration fra udlandet, hvor organisationer, politikere og borgere går sammen om det fælles mål ikke at give tobakken videre til den kommende generation.

 

 
Redigeret: 31.05.17